Sunday, 3 September 2017

DIY // Gold Foil Save The Date Cards

WEDDING DIY Som lovet kommer her en guide til at lave kort med guldfolie - det er denne teknik vi har brugt til vores 'save the date' kort, som jeg viste her og det er samme teknik vi kommer til at bruge til både invitationer, menuer og hvad der ellers skal laves til brylluppet. Det tog lidt tid at få fat i de rigtige materialer og redskaber og teknikken skulle også lige indøves, men jeg synes virkelig vi har opnået et fint resultat! Billederne yder ikke rigtig kortene retfærdighed, men de er så flotte, skinnende og ser egentlig ganske professionelle ud, selvom vi har lavet dem selv, helt fra bunden.

Jeg har forsøgt at sammensætte en trin-for-trin guide, der illustrerer hvad man skal, men det er faktisk super nemt og lige til!


Du skal bruge: 
 • Et design. Jeg lavede blot vores i noget så simpelt som Word og så fik vi lige en af Mikkels kammerater til at centrere det i Photoshop, så det var helt perfekt! Motivet/teksten skal være sort, også selvom du måske vil printe på mørkt karton. Du kan downloade mit dokument her og bruge som skabelon til dine egne kort. 
 • Karton i den ønskede størrelse - det er meget vigtigt at kartonen er helt glat, ellers bliver resultatet ikke nær så fint og jævnt (det måtte jeg selv erfare, da jeg havde fået købt 200 ark A5 karton, der desværre ikke fungerede.) Vi endte med at bestille karton herfra og det fungerede helt efter hensigten!  
 • En laserprinter, med tryk på LASER! Teknikken kommer ikke til at virke ved brug af en blækprinter, så enten skal du have det trykt et sted eller investere i egen laserprinter. Vi valgte at købe denne og det har vi bestemt ikke fortrudt! Det er dejligt selv at kunne printe, så vi selv har kontrollen og får det præcis som vi gerne vil have det. 
 • En laminator. Vi brugte en min mor allerede havde, en ganske billig en af slagsen. En af bedre kvalitet vil sikkert kunne give bedre resultater, men vi fik det til at fungere. Hvis du er villig til at investere, kan man også købe en særlig maskine til formålet. Den kan købes her
 • Folie i den ønskede farve. Jeg er, som I måske ved, helt pjattet med guld så det var selvfølgelig den farve vi valgte, men folien kan fåes i et væld af farver. Vi bestilte fra Amazon.com, men fandt det faktisk på en dansk hjemmeside bagefter, hvor det egentlig var forholdvis billigere end hvad vi måtte betale. 
 • En saks til at klippe folien. 
 • Ganske almindeligt A4 printerpapir. 
Med ovenstående ting er du ellers klar til at give dig i kast med projektet! 


TRIN-FOR-TRIN GUIDE: 
 1. Første step er naturligvis at printe dit ønskede design på kartonen. Igen, det er absolut altafgørende at du bruger en laserprinter og at din tekst/dit motiv er sort - også selvom du måske vil printe på en anden farve karton end hvid.
 2. Herefter klipper du folien til, så den dækker det du gerne vil have i guldfolie. Vi valgte at fremehæve enkelte linjer på kortet, men man kan også sagtens lave et kort, hvor alt er i guld. 
 3. Fold et A4 papir på midten og læg dit kort ind i den 'mappe' papiret danner. Placer folien, hvor du ønsker den og luk papiret om kortet. 
 4. Kør det foldede A4 papir med kortet indeni igennem lamineringsmaskinen. Vi gjorde det faktisk 5 gange og på flere forskellige leder og kanter, men det afhænger nok af lamineringsmaskinen. Jeg vil anbefale at du prøver dig frem og ser hvad der fungerer bedst med din laminator. Det er desuden vigtigt at du ikke genbruger A4 papiret, da varmen får en smule af printet til at smitte af og det skal jo helst ikke smitte af på det næste kort du laver. 
 5. Jeg erfarede at man opnåede det bedste resultat, når kortet fik lov at køle ned. Jeg lagde det derfor til side og gik i gang med det næste kort, så det kunne blive koldt inden jeg tog folien af.
 6. Når kortet er kølet ned, er det omsider tid til at se det færdige resultat. Fjern lige så stille folien og forbered dig på at blive imponeret - det blev jeg i hvert fald! Ikke alle kort blev lige jævne eller perfekte, men med en god portion tålmodighed og velvilje, så lykkedes det os at lave det det antal vi havde brug for. 
 Og det færdige resultat: 
Er de ikke bare fine? Vi er simpelthen så glade og tilfredse og de blev lige præcis som vi havde håbet på! Jeg håber dette har kunne inspirere andre til at lave deres egne kort med folie og hvis I skulle have nogen spørgsmål, så må I endelig sige til :) Vi har allerede fået gode tilbagemeldninger fra vores gæster, som synes de er både sjove og flotte og jeg glæder mig faktisk til at give mig i kast med invitationerne, når vi kommer lidt nærmere og har styr på al planlægningen. 
SHARE:

No comments

Post a Comment

Blogger Template Created by pipdig